Afyon’a bayıldılar

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Dünyayı Tadıyorum” programının durağı Afyonkarahisar oldu. Yasin Esirgenç’in sunduğu programın çekimlerinde UNESCO Tescilli Afyonkarahisar mutfağına ait yaklaşık 30 çeşit yemeğin nasıl yapıldığı anlatıldı.

Afyon’a bayıldılar
Afyon’a bayıldılar Admin
Bu içerik 5023 kez okundu.

Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu koordinasyonunda tanıtım faaliyetleri devam ediyor. Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Dünyayı Geziyorum ve Dünyayı Tadıyorum programları ile tanınan Özlem ve Yasin Esirgenç çifti, hafta sonu  Afyonkarahisar’daydı. Çift, 3 gün boyunca Afyonkarahisar mutfağına ait yaklaşık 30 çeşit yemeğin nasıl yapıldığını kayıt altına aldı. Çekimler İhsaniye’nin Üçlerkayası Köyü’nde bulunan Frigya Organik Köy Evi’nde başladı. Daha sonra Demirli Köyü’nde bulunan Kybele Butik Otel, İkbal Termal Otel, Mihrioğlu Konağı ve Emirdağ İlçesi’nde devam etti.

4 MEVSİM AFYONKARAHİSAR DİYORUZ

“Dünyayı Geziyorum” programının sunucusu Özlem Tunca Esirgenç, Afyonkarahisar’ın 4 mevsim ziyaret edilebilecek bir kent olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar gözbebeğimiz. Yolların, tarihin buluştuğu, lezzetlerle kesiştiği bir nokta. Şu anda özellikle geleneksel  yemekleri ile dünyaya adını duyurdu. UNESCO’nun gastronomi şehri oldu. Gerçekten çok mutluyuz. Yasin’in programı için buraya geldik. Harika lezzetler tadıyoruz. İyi ki Afyonkarahisar’dayız. Buraya geliyoruz. Bol bol yemek yiyoruz. Termalde zayıflıyoruz, gençleşiyoruz, güzelleşiyoruz. 4 mevsim ayrı güzelliklere sahip. 4 mevsim Afyonkarahisar diyoruz. Parmaklarımızı ısırtan yemekler yedik burada. Özellikle haşhaşlı katmeri mükemmeldi.”

LEZZETİN BAŞKENTİ AFYONKARAHİSAR

“Dünyayı Tadıyorum” programının sunucusu Yasin Esirgenç ise, Afyonkarahisar mutfağının lezzetli yemekler alanında başkent olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Şu anda FrigyaVadileri’ndeyiz. Tarih, termal ve lezzet bir arada burada. Afyonkarahisar artık lezzetli yemeklerin başkenti diyoruz. UNESCO gastronomi alanında Afyonkarahisar mutfağını tescilledi. Biz herkesi Afyonkarahisar’a bekliyoruz. Burada ki lezzetleri tatmaya, bu tarihi keşfetmeye herkesi davet ediyoruz. Frig kazı çok lezzetliydi. Keşkeğini yedik. Kazlı bir keşkek yedik. Çok güzeldi.  Normalde dana keşkeği yemiştik. 3 gün içerisinde 30 çeşit yemek tattık. Her biri aryı lezzetliydi.” Afyonkarahisar ile alakalı çekimlerin 3 hafta boyunca her cumartesi günü saat 15.15’de yayınlanacağı,  ilk bölümün ise 11 Ocak günü yayınlanacağı öğrenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Akıllanmıyoruz
Akıllanmıyoruz
Asayiş’ten nokta atış
Asayiş’ten nokta atış