Gıda israfına dijital çözüm

Türkiye'de meyve ve sebzenin yüzde 28’i, henüz mutfağa gelmeden israf oluyor. Her yıl 214 milyar TL’lik gıdayı çöpe atılıyor.

Gıda israfına dijital çözüm
Gıda israfına dijital çözüm Admin
Bu içerik 444 kez okundu.

Dünya genelinde ise yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor ve bu durum 3,3 milyar ton karbondioksitin yayılmasına neden olarak küresel ısınmayı hızlandırıyor. Tüm sektörlerde depolama ve nakliye süreçlerinde yaşanan bu israfın önüne geçmek isteyen Univera, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yüzde 100 yerli depo ve üretim yönetimi yazılımı StokBar ile hata oranının en yüksek olduğu depo ve üretim operasyonlarını dijitalleştirerek israfı azaltacağını bildirdi.

Kurumsal teknoloji çözümleri sunan Univera'nın derlediği bilgilere göre, gıda sektöründe depolama ve dağıtım aşamasında yaşanan israfın, tüketim aşamasında yaşanan israftan çok daha fazla olduğunu ortaya koydu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hane halkı tüketim harcamalarında yüzde 19,7'lik pay ile konut giderlerinin ardından en büyük ikinci gider kalemi olan gıdada yaşanan israfın ülke ekonomisine faturası yıllık 214 milyar TL. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporuna göre ise yalnızca geçen yıl üretilen 60 milyon ton bitkisel ürünün 9,5 milyon tonu tüketiciye ulaşmadan heba oldu. Dünya genelinde ise yaklaşık 1,3 milyar ton gıda her yıl israf oluyor. Tüm sektörlerde depolama ve nakliye süreçlerinde yaşanan bu israfın önüne geçmek isteyen Univera, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yüzde 100 yerli depo ve üretim yönetimi yazılımı StokBar ile hata oranının en yüksek olduğu depo ve üretim operasyonlarını dijitalleştirerek israfı azaltacağını bildirdi.

Kaynak: şirinevler escort halkalı escort beylikdüzü escort istanbul escort
214 milyar TL’lik gıdayı çöpe atılıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Mars'tan Gelen İlk Sesler Kaydedildi
Mars'tan Gelen İlk Sesler Kaydedildi
Çocukların Kar Keyfi
Çocukların Kar Keyfi